Γνωρίζετε τα ωφέλη από την κατανάλωση σπανακιού; Το σπανάκι είναι γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες και ανέκαθεν θεωρείται ως ένα
φυτό με αξιοσημείωτες ικανότητες για την αποκατάσταση της ενέργειας , την
αύξηση της ζωτικότητας και βελτίωση της ποιότητας του αίματος. Υπάρχουν βάσιμοι
λόγοι για τους οποίους το σπανάκι θα παράγουν τέτοια αποτελέσματα , κυρίως το
γεγονός ότι είναι πλούσιο σε σίδηρο . Ο σίδηρος παίζει έναν κεντρικό ρόλο στη
λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων που βοηθούν στη μεταφορά του οξυγόνου γύρω
από το σώμα , στην παραγωγή ενέργειας και τη σύνθεση του DNA. Σπανάκι είναι
επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φολικό οξύ ,
καθώς και ως μια καλή πηγή μαγγανίου , μαγνησίου, σιδήρου και βιταμίνης Β2. Η
βιταμίνη Κ είναι σημαντική για την διατήρηση της υγείας των οστών και είναι
δύσκολο να βρούμε λαχανικά πλουσιότερα σε βιταμίνη Κ από το σπανάκι .
Για τη σπορά σπανακιού θυμηθείτε: 1,5 με 2,5 κιλά σπόρου σπανακιού ανά στρέμμα