Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τώρα σπέρνουμε σπανάκι



Γνωρίζετε τα ωφέλη από την κατανάλωση σπανακιού; Το σπανάκι είναι γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες και ανέκαθεν θεωρείται ως ένα φυτό με αξιοσημείωτες ικανότητες για την αποκατάσταση της ενέργειας , την αύξηση της ζωτικότητας και βελτίωση της ποιότητας του αίματος. Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για τους οποίους το σπανάκι θα παράγουν τέτοια αποτελέσματα , κυρίως το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε σίδηρο . Ο σίδηρος παίζει έναν κεντρικό ρόλο στη λειτουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων που βοηθούν στη μεταφορά του οξυγόνου γύρω από το σώμα , στην παραγωγή ενέργειας και τη σύνθεση του DNA. Σπανάκι είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φολικό οξύ , καθώς και ως μια καλή πηγή μαγγανίου , μαγνησίου, σιδήρου και βιταμίνης Β2. Η βιταμίνη Κ είναι σημαντική για την διατήρηση της υγείας των οστών και είναι δύσκολο να βρούμε λαχανικά πλουσιότερα σε βιταμίνη Κ από το σπανάκι .

Για τη σπορά σπανακιού θυμηθείτε: 1,5 με 2,5 κιλά σπόρου σπανακιού ανά στρέμμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου